• Svenskt företag med lager i Sverige
 • Handla tryggt med SVEA
 • Fri frakt över 800 kr
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Pulsoximeter

299 kr
{{ price }}
 • Svenskt företag med lager i Sverige
 • Handla tryggt med SVEA
 • Fri frakt över 800 kr

 • Beskrivning

  Håll koll på syremättnaden i blodet med en pulsoximeter. Mät enkelt puls och syresättning i blodet.

  Få koll på ditt blods SpO2 syre-mättnad hemoglobinnivå, pulsfrekvens och pulsstyrka på 10 sekunder eller mindre.

  Resultatet visas direkt på den stora digitala OLED-skärmen.

  Produkten används enkelt genom att placeras på ett finger i klämman, sedan visas dina värden på skärmen. 

  Finns i två olika färger. Pulsoximetern drivs med hjälp av 2 st AAA-batterier. Batterier ingår ej.

  Egenskaper

  • Håll koll på din hälsa på ett snabbt och enkelt sätt
  • Pulsoximeter som visar både puls och syresmättnad
  • Upptäck låg syresättning
  • Instrument som används bl.a. på sjukhus
  • Lättläst display med stora siffror
  • Område för mätning av syre i blod: 0-100% (upplösning på 1%)
  • Mätnoggrannhet i blodet: 70-100%, + 2%, mindre än 70% odefinierat
  • Pulsmätningsområde: 30-250 BPM (upplösning är 1 BPM)

  Mät din kropps syresättning med pulsoximeter

  Kroppens syrenivå är livsviktig. Med en pulsoximeter får du svar på hur din syremättnad ser ut och du får kontroll över ditt mående.

  En pulsoximeter, även kallad POX, mäter syremättnaden i din kropp på bara några sekunder. Mätningen görs genom att fästa pulsoximetern på valfritt finger. Det är enkelt och helt smärtfritt. Genom att använda en pulsoximeter får du svar på hur din kropps syrenivå ser ut, vilket hjälper dig att veta när du kan känna dig trygg eller när din kropp inte mår bra. Metoden gör det möjligt för dig att veta om du bör uppsöka vård.

  Vad är syresättning ? och varför är det viktigt att ha koll på den?

  Kroppens syrenivå handlar om hur syresatt kroppens blod är. Om blodet har en låg syremättnad kan det vara en indikation på att din kropp inte mår bra. Normalvärdet ligger på 97-98 %. Nivåerna kan vara betydligt lägre om den som använder pulsoximetern exempelvis lider av en lungsjukdom. Högre nivåer än 98 % är ofarliga.

  Användningsområde

  Inom sjukvården används pulsoximetrar för att kontrollera en patients syresättning och hur den förändras. Genom att själv ha tillgång till en pulsoximeter slipper du kontakta sjukvården om du misstänker att du har för låg syrenivå i kroppen, utan kan enkelt kontrollera den själv. Att ha tillgång till en pulsoximeter skapar trygghet och ger dig kontroll.

  Doktor Mikael i TV4 Nyhetsmorgon om Pulsoximeter

  Doktor Mikael har i TV4 Nyhetsmorgon berättat i TV4 Nyhetsmorgon om användning av pulsoximeter för att upptäcka eventuell låg syresättning av blodet. En frisk person bör ligga nära 100% i syresättning och ligger du under 90% bör du uppsöka läkarvård säger Mikael. 06:30 in i klippet pratar Mikael om pulsoximeter. Se klippet här.

  Vad gör pulsoximetern?

  Pulsoximetern mäter blodets syremättnad på några sekunder. Genom att veta hur syresatt ditt blod är ges du en indikation på hur din kropp mår. Om din kropp är dåligt syresatt kan det vara ett tecken på att den inte mår bra. Att ha tillgång till en pulsoximeter skapar på många sätt en trygghet, eftersom att du när som helst kan kontrollera din eller någon annans syresättning utan att behöva uppsöka vård.

  Personer som lider av exempelvis lungsjukdom kan ha lägre syrenivå än en frisk person. Normalvärdet hos en frisk person ligger mellan 97-98 %. Nivåerna varierar under dygnet och nivåer över 90 % behöver inte vara en indikation på att din kropp inte mår bra utan kan vara en naturlig följd av yttre faktorer såsom tid för mätningen. I regel har vi sämre syreupptagning när vi sover, därför kan pulsoximetern visa ett lägre mätvärde exempelvis precis när vi vaknat. Har du andningssvårigheter eller andra symptom ska du omedelbart uppsöka vård.

  Tekniken

  Pulsoximetern fungerar genom att två ljusdioder genomlyser fingret med två olika våglängder av ljus, rött ljus och infrarött ljus. På baksidan fångar en mottagare upp ljussignalerna och pulsoximetern jämför hur mycket ljus från de olika våglängderna som absorberats mellan ? och vid pulsslagen.

  Den absorption som sker av vävnaden och det venösa blodet räknas bort av pulsoximetern och kvar återstår hur mycket ljus som absorberats av det pulserande blodet i fingret. För att mäta syremättnad är det just det pulserande, syreberikade artäriella blodet som är aktuellt. Därefter räknar pulsoximetern ut syremättnaden genom att mäta koncentrationen av deoxyhemoglobin och oxyhemoglobin.

  Hur använder man pulsoximetern?

  Pulsoximetern går att använda när som helst och var du än befinner dig. För att mäta din syrenivå sätter du på pulsoximetern och fäster den på valfritt finger. Det är viktigt att fingret är uppvärmt och inte kallt, ifall du fäster pulsoximetern på ett kallt finger riskerar du att få ett falskt lågt mätvärde. Tvätta även bort eventuellt nagellack från nageln tillhörande det finger du ska fästa pulsoximetern vid, då likaså detta kan störa mätning. Sitt still medan pulsoximetern mäter din syrenivå.

  När pulsoximetern väl är fäst vid fingret tar det bara några sekunder innan du får svar på hur ditt blods syremättnad ser ut. Syrenivån mäts alltid i procent och normalvärdet ligger på 97-98 %. Utöver syrenivåns värde ger pulsoximetern också svar på vilken puls du har vilket kan vara till nytta för dig som vill känna din kropp och ha kunskap om hur din pulsfrekvens varierar under olika aktiviteter. Observera att även puls kan indikera hur din kropp mår.

  Speficikation

  • Färg: Vit
  • 1 st per förpackning
  • Drivs med hjälp av 2 st AAA-batterier. Batterier ingår ej.